1. Eventmanagement
  2. Schuilt er een docent eventmanagement in u?

Hotel- en Eventmanagement

Hbo Bachelor Hospitality & Leisure 3 jaar

Schuilt er een docent eventmanagement in u?

Bent u een ervaren eventmanager en lijkt het u leuk om uw kennis en praktijkervaring te delen met studenten? Onze hbo- en mbo-studenten worden enthousiast van verhalen, tips én bloopers uit de eventwereld. Helpt u ze op weg door uw ervaringen te delen?

Docent eventmanagement

Als docent eventmanagement leert u de studenten alles over het organiseren van events. Van het concept, het beheren van het budget en de promotie van het event tot het in goede banen leiden van het evenement op de dag zelf. Ook is er ruimte voor leerzame projecten, zoals de Eventweek. Tijdens dit project mogen de studenten, in opdracht van een bedrijf, een concept voor een evenement bedenken en aan het bedrijf presenteren! 

Bekijk het vakkenpakket voor hbo Eventmanagement

Functie-eisen voor evenementendocent

Naast passie voor de eventwereld beschikt u over:

Parttime docentschap

Parttime lesgeven wordt bij Tio gestimuleerd, zodat u als docent het lesgeven kunt combineren met een andere baan of uw eigen onderneming. Het voordeel is dat de werkervaring van de docenten zo up-to-date blijft en zij dit direct kunnen overbrengen aan de studenten. Tio-studenten worden geïnspireerd door verhalen en voorbeelden uit de praktijk. Zij hebben docenten uit de praktijk hoog zitten!

Docent Eventmanagement aan het woord

Over Hogeschool Tio

Hogeschool Tio is een particuliere onderwijsinstelling die hbo- en mbo-opleidingen aanbiedt. De opleidingen behoren tot de branches hotel, events, toerisme, business en e-commerce. Tio hecht veel waarde aan de kwaliteit van het onderwijs. Bij Tio werken we bijvoorbeeld met kleine klassen en is er persoonlijke aandacht voor iedere student.

De studenten kiezen bewust voor het Tio-concept en veel van hen bekostigen de opleiding (deels) zelf. De studenten van Tio zijn daardoor extra gemotiveerd. Lees hieronder meer over het unieke Tio-concept.

Het Tio-concept

  1. Investeren in de kwaliteit van het onderwijs
  2. Kleine klassen
  3. Veel lesuren
  4. Persoonlijke aandacht voor iedere student
  5. Docenten uit de praktijk

Studenten waarderen het Tio-concept enorm. De opleidingen van Hogeschool Tio worden al jaren door studenten en experts beoordeeld als beste in hun vakgebied. Daarom hebben alle hbo- en mbo-opleidingen de kwalificatie ‘Topopleiding’ gekregen van de Keuzegids. 

De leslocaties

Tio heeft vijf vestigingen in Nederland. De vestigingen overleggen over belangrijke aspecten zoals het studieprogramma en interessante stage- en afstudeerbedrijven. 

De vestigingen van Tio zijn te vinden in:

Alle vestigingen bevinden zich op maximaal tien minuten lopen van het treinstation en zijn goed te bereiken met het openbaar vervoer.

Eventopleidingen bij Tio

Bij de volgende opleidingen loopt eventmanagement als een rode draad door het studieprogramma:


Minor Eventmanagement

Alle hbo-studenten, die de eventvakken nog niet volgen, hebben de mogelijkheid om de minor Eventmanagement te kiezen. Tijdens de eventminor maak je kennis met de wereld van eventmanagement. De belangrijkste aspecten van eventmanagement worden besproken. En je leert hoe je bijvoorbeeld als marketeer of businessmanager een event strategisch kunt inzetten ter promotie van een bedrijf of merk.

Inwerktraject

Heeft u nog nooit les gegeven? Geen probleem! Bij Hogeschool Tio krijgt u een uitgebreid inwerktraject als u aan de slag gaat als docent. Zo is er een introductieprogramma waarbij onderwerpen aan bod komen zoals de organisatie, didactische vaardigheden, toetsing en evaluatie en een introductie van de systemen waar Tio mee werkt. Uiteraard maakt u hier ook kennis met uw nieuwe collega’s.

Naast het introductieprogramma staan er een docentencoach en een vakgebiedmentor voor u klaar aan wie u al uw vragen kunt stellen over het lesgeven en de eventvakken.

Wilt u docent eventmanagement worden?

Kleinschalig onderwijs, veel lesuren, persoonlijk aandacht en gemotiveerde studenten… Bent u enthousiast over het lesgeven bij Hogeschool Tio? Bekijk de vacatures of verstuur een open sollicitatie.