1. Eventmanagement
 2. Vakkenpakket

Hotel- en Eventmanagement

Hbo Bachelor Hospitality & Leisure 3 jaar

Hbo eventmanagement vakkenpakket

Is evenementen organiseren iets voor jou en ben je benieuwd welke vakken je hiervoor moet volgen? Bij de hbo-opleiding Hotel- en Eventmanagement van Hogeschool Tio heeft het vakkenpakket veel projecten en praktijkvakken. Je kunt het organiseren van evenementen namelijk het best leren door het te doen!

Vakkenpakket

Hieronder vind je een overzicht van de eventvakken bij de studie Eventmanagement. 

Vakken

Bij de eventvakken leer je alles over eventmanagement, sportmanagement, marketing en het ontwikkelen van creatieve concepten. Leren in de praktijk is bij deze eventopleiding belangrijk, daarom biedt Tio praktijkgericht onderwijs aan. Bijna 60% van de lestijd bestaat uit praktijkvakken, praktijkopdrachten, het volgen van masterclasses en andere activiteiten.

Vakken

Projecten

Creative concept design

Bezoek events

Eventmanagement  

Eventweek

Eventmanagement Advanced

Hotel- en Eventweek

Eventmarketing


Eventprojectmanagement


International events


Marketing


Masterclasses


MICE (Meetings, incentives, conferences, exhibitions)


Sport- en festivalmanagement


Projecten

De projecten tijdens je opleiding zijn het leukst, daar zijn alle Tio-studenten het mee eens! Zo ga je tijdens de eventopleiding op bezoek bij diverse events, zoals muziek- of sportevenementen. Vaak hoort hier een backstagebezoek bij en mag je ideeën bedenken om het event een volgende keer nog beter te maken. Tijdens de Eventweek ga je, in opdracht van een bedrijf, een concept voor een écht evenement bedenken. Het team met het beste concept wint!

Bekijk het volledige studieprogramma

Projecten Hotel- en Eventmanagement

 • Projecten bij Hotel- en Eventmanagement
  Projecten bij Hotel- en Eventmanagement
 • Stages bij Hotel- en Eventmanagement
  Stages bij Hotel- en Eventmanagement
 • Dit is Hotel- en Eventmanagement
  Dit is Hotel- en Eventmanagement
 • Tio-studenten runnen een luxe hotel
  Tio-studenten runnen een luxe hotel

Combinatie met hotelmanagement

Naast eventvakken krijg je bij de opleiding Hotel- en Eventmanagement ook vakken die te maken hebben met hotelmanagement. De wereld van hotels heeft namelijk veel overeenkomsten met de eventwereld. In je vakkenpakket zitten hotelschoolvakken zoals vaktechniek hotel, food & beverage management en een hotelsimulatiegame.

Bekijk het hotelmangementvakkenpakket


Welke vakken volg je om eventmanager te worden?

Eventmanager en weddingplannerOud-Tio-studente Anna Casemier kreeg na haar studie Eventmanagement een baan aangeboden als weddingplanner/partymanager. Aan welke vakken heeft zij veel gehad? Anna: “Bij vakken als Commerciële vaardigheden en Eventmanagement leer je de kneepjes van het vak. De eventbranche is heel veelzijdig. Mijn opleiding aan Hogeschool Tio is een goede basis geweest voor deze branche”. 

Lees het interview met eventmanager Anna


Stage en afstuderen

Breng in de praktijk wat je leert tijdens je studie! Dit doe je tijdens je stages en het afstuderen. Tijdens de hbo eventmanagementopleiding ga je twee keer op stage. Je mag stagelopen bij een van de stageplaatsen via Tio of je eigen stageplek zoeken. Wil je in het buitenland stage lopen? Ook een internationale stage is mogelijk, buitenlandervaring staat namelijk heel goed op je cv! 

Meer over stages en afstuderen