1. Home
  2. Eventmanagement
  3. Festivalmanagement

Eventmanagement hbo

Beste kleine hogeschool

Opleiding festivalmanagement

Lijkt het jou gaaf om festivals te organiseren? Ben jij stressbestending, gastvrij en heb je graag de touwtjes in handen? Dan is Tio’s hbo-opleiding tot festivalmanager iets voor jou! Organiseer festivals op bijzondere locaties, met lekker eten en drinken en natuurlijk met goede muziek. Na de opleiding Hotel- en Eventmanagement kent de festivalwereld geen geheimen meer voor jou.

Wat leer je bij de opleiding festivalmanagement?

Bij de opleiding tot festivalmanagement leer je alles over festivals. Wat komt er allemaal kijken bij het organiseren van een festival? Denk bijvoorbeeld aan: 


Festivals zijn populair

Steeds meer mensen vinden het leuk om naar festivals te gaan. Afgelopen jaar zijn er maar liefst 954 festivals georganiseerd in Nederland, met in totaal 26,6 miljoen bezoekers (bron: Festival Monitor)! Dit betekent dat er veel werkgelegenheid is in deze levendige branche. Benieuwd naar de carrièremogelijkheden na de opleiding? 

Vakken en projecten bij de opleiding festivalmanagement

Om festivals te organiseren moet je natuurlijk weten wat de trends en ontwikkelingen zijn in de markt en hoe je omgaat met een budget. Maar naast de theorie is er bij de opleiding festivalmanagement van Tio ook veel aandacht voor de praktijk. Van praktijkopdrachten, casussen en projecten tot een backstage bezoek bij een evenement. Bekijk hieronder de vakken die je gaat volgen bij de festivalopleiding van Tio.

Vakken

Projecten

City marketing

Bezoek events

Creative concept design

Eventweek

Eventmanagement

 

Eventmarketing

 

Eventprojectmanagement

 

International events

 

Marketing

 

Masterclasses

 

MICE (Meetings, incentives, conferences, exhibitions)

 

Sport- en festivalmanagement

 

Trends en ontwikkelingen

 


Deze festivalstudenten gingen je voor:

Festivalstudente werkt bij TomorrowlandMaureen Boels loopt stage bij zoals ze het zelf noemt, “het vetste festival ter wereld” Tomorrowland. Maureen: “De laatste dagen voor het festival zijn we als crew 24 uur non-stop aan het werk. Ik ben tijdens mijn stage verantwoordelijk voor onder andere de planning van de opbouw en voor alles wat er nodig is voor het terrein, van de vloeren tot het decor.”


Eventstudent werkt bij Unity Event Crew en organiseert evenementenNoud Corbey werkt als Projectmanager bij Unity Event Crew. Noud: “De eerste keer dat ik een festival bezocht was ik al gefascineerd door het evenementenwereldje. Mijn taken bestaan uit het onderhouden van contacten met klanten, het maken van planningen voor ons personeel en het werven en selecteren van personeel. Ook bezoek ik regelmatig zelf evenementen. Ik kijk dan bijvoorbeeld of opdrachtgevers tevreden zijn.” 

Bekijk de video met Noud hieronder!

Ontdek meer

Werken in de event- en festivalwereld

Hospitality manager at Dream Village Festival
Hospitality manager at Dream Village Festival
Internship @ Mysteryland
Noud is eventmanager op het Amsterdam Dance Event
Event manager in New York
Internship at SOLID Event Crew
What is it like to be a wedding planner in Spain?
Internship @ Dance Valley
Het organiseren van de Vierdaagse in Nijmegen
Internship Eventmanager at EIM, Drakenbootfestival and Sail Amsterdam

Eventmanagement in combinatie met hotelmanagement

Naast festivalvakken krijg je bij de opleiding Hotel- en Eventmanagement ook vakken die te maken hebben met hotelmanagement. Zo leer je over gastvrijheid, eten en drinken, omgaan met lastige gasten en teamwork. Allemaal zaken die ervoor zorgen dat de bezoekers van jouw festival het straks naar hun zin hebben.

Deze Tio-opleiding scoort een 4,6 uit 5 op basis van 59 beoordelingen.