1. Eventmanagement
  2. Mbo event

Hotel- en Eventmanagement

Hbo Bachelor Hospitality & Leisure 3 jaar

Eventmanagement mbo

Zit het organisatietalent je in het bloed en ben jij altijd in control? Dan is de mbo-opleiding eventmanagement echt iets voor jou! Een regionaal evenement of een groot landelijk event, jij draait er je hand niet voor om. Leg de combinatie tussen eventmanagement en hotelmanagement, en start je carrière bij Tio.

Mbo eventmanagement

Zou jij graag grote (internationale) evenementen organiseren en wil je dit graag zo goed mogelijk doen? Dan schuilt er een ware eventmanager in jou! Tijdens het organiseren zet jij je voor 100% in, om je zoveel mogelijk te kunnen verplaatsen in de bezoekers. Op deze manier zorg je ervoor dat zij zich op hun gemak voelen en dat jij de juiste sfeer hebt gecreëerd tijdens het event. Klinkt dit je bekend in de oren? Kies dan voor de mbo evenementenopleiding aan Tio, waarbij je door middel van praktijkervaring klaargestoomd wordt voor een succesvolle carrière in de hotel- en eventbranche.

Meer over mbo eventmanagement

Evenementenorganisatie in de praktijk

Bij Tio krijg je les van specialisten uit de hotel- en eventbranche. Om met zoveel mogelijk kennis en ervaring klaargestoomd te worden voor je carrière, zal je opleiding evenementenorganisatie daarom voor meer dan 60% uit praktijkervaring bestaan. Om te testen of je alle managementvaardigheden en vakkennis in huis hebt, run je in het laatste jaar samen met medestudenten een week lang een hotel tijdens het project Hotel-en Eventweek. Maar ook twee (internationale) stages dragen bij aan het in praktijk brengen van je kennis.

Aan de slag met eventmanagement

Mbo evenementenopleiding in slechts 1 of 2 jaar

Heb je vmbo GL of TL? Dan kun je in slechts 2 jaar je mbo4-opleiding in evenementenorganistie afronden. En heb je een havo- of mbo-diploma en wil je graag in één jaar je mbo4-diploma in eventmanagement behalen? Dat kan! Voor zeer gemotiveerde studenten is er namelijk het intensieve fasttrackprogramma.
Heb je het mbo4-diploma eventmanagement behaald, maar wil je nog graag doorstuderen? Dan zit je goed bij Tio. Je kunt namelijk de hbo-opleiding Hotel- en Eventmanagement in twee of drie jaar halen. Dit doe je door in het tweede jaar van de hbo-opleiding in te stromen. Kortom, bij Tio studeer je op je eigen manier, in een persoonlijk en kleinschalige omgeving.

Mbo eventmanagement versneld studeren

Tio: “de absolute topper”

Je kunt de mbo-opleiding Eventmanagement & Hotelmanagement volgen op alle vijf de vestigingen van Tio, namelijk Amsterdam, Eindhoven, Hengelo, Rotterdam en Utrecht. De Tio-opleiding Hotelmanagement is door de Keuzegids Mbo al 3 jaar op rij uitgeroepen tot de beste Middelbare Hotelschool (aangevuld met eventmanagement). De Keuzegids Mbo schrijft over Tio’s topopleiding: “De absolute topper voor horeca is Hogeschool Tio, een particuliere hogeschool die in vijf provincies actief is. Leerlingen van deze opleiding zijn zeer tevreden over alle aspecten.”