1. Eventmanagement
 2. Opleiding Eventmanagement in Hengelo

Hotel- en Eventmanagement

Hbo Bachelor Hospitality & Leisure 3 jaar

Opleiding Eventmanagement in Hengelo

Eventmanagement is een bruisende branche. Bij evenementenmanagement draait het om het creëren van een beleving. Om het opbouwen van een netwerk met geschikte contacten. En om het overtreffen van verwachtingen. Maar evenementenmanagement gaat vooral over mensen en hun wensen. Om een evenement op topniveau neer te kunnen zetten, kun je een evenementenopleiding volgen bij Hogeschool Tio.

Kies voor de gezellige stad: Hengelo

Hengelo is het ‘kleine broertje’ van Enschede, onlangs uitgeroepen tot ‘leukste studentenstad’. Een stad met veel evenementen (voor studenten) dus! En Hengelo is genomineerd voor Evenementenstad van het jaar!
In Hengelo bloeide vroeger de textielindustrie, zoals overal in Twente. Later nam Stork het initiatief om de metaalsector te ontwikkelen. De gebouwen van Stork vind je overal terug in Hengelo; zelfs het sfeervolle gebouw van Tio aan de Julianalaan is vroeger van Stork geweest. In Hengelo vind je sportieve en culturele voorzieningen binnen handbereik, een gezellig stadscentrum met winkels en cafés én vind je gemakkelijk een leuke en betaalbare studentenkamer.

Kom studeren in Hengelo

Eventopleiding in Hengelo

Het sfeervolle pand van Tio Hengelo waar je de opleiding evenementenmanagement kunt volgen ligt op loopafstand van de stad en het station; makkelijk lopend te bereiken en met het openbaar vervoer. Hengelo is de kleinste van de vijf vestigingen van hotelschool Tio. Bij Tio Hengelo studeer je in een gemoedelijke sfeer en kent iedereen elkaar.

Eventmanagement studeren bij Tio

Hbo-opleiding eventmanagement in 3 of 4 jaar

Bij Tio wordt eventmanagement gecombineerd met hotelmanagement, omdat deze vakgebieden perfect bij elkaar passen, de opleiding heet daarom ook Hotel- en Eventmanagement. Als je bent afgestudeerd kun je in beide branches aan de slag. De hbo-opleiding Hotel- en Eventmanagement kun je in 3 of 4 jaar afronden. Op basis van een Middelbaar Hotelschool diploma kan dit zelfs in slechts twee jaar. En dat kan ook op onze vestiging in Hengelo!

Hbo event in 3 of 4 jaar in Hengelo

Mbo4-opleiding eventmanagement in 1 of 2 jaar

Wist je dat je ook op mbo4-niveau Eventmanagement kunt studeren? Bij Tio is evenementenmanagement opgenomen in de mbo-opleiding Hotelmanagement. En bij Tio kun je deze coole opleiding, afhankelijk van je vooropleiding, in slechts één of twee jaar afronden. 

Mbo event in 1 of 2 jaar in Hengelo

Eventmanagement in Hengelo

 • Het organiseren van de Vierdaagse in Nijmegen
  Het organiseren van de Vierdaagse in Nijmegen
 • Binnenkijken bij Hogeschool Tio Hengelo
  Binnenkijken bij Hogeschool Tio Hengelo
 • Projecten bij Hotel- en Eventmanagement
  Projecten bij Hotel- en Eventmanagement
 • Do you want to work in Event Management?
  Do you want to work in Event Management?